kamperen

Waarom een Koala Creek daktent kiezen?

Daktenten zijn er in verschillende soorten en maten. Een bos van daktenten waardoor je de bomen soms niet meer kan zien. In onze zoektocht naar de daktent voor ons en voor onze Jeep hebben we er velen bekeken. Uiteindelijk hebben we gekozen voor de Koala Creek 160L Teide Overlander voor onze kampeer en roadtrip avonturen. Graag neem ik je mee in onze overwegingen en uiteindelijke keuze. Waarbij we onderstaande factoren in acht hebben genomen.

Koala Creek Teide 160l Overlander daktent

Op welke auto komt de daktent te liggen?

In ons geval kon ik volgens mij iedere daktent wel kwijt. Ik heb een Jeep Wranger uit 2007, youngtimer, en met een roofrack waar je de hele wereld op kwijt kunt. Nou ja, heel wat zal ik maar zeggen. Dus we hebben niet echt stilgestaan bij het gewicht van een daktent en de dakbelasting daarvan. Dit is wel iets waar je rekening moet houden als je een ander soort auto rijd. Het is goed om dit even goed na te vragen, wat mogen de dakdragers en auto als belasting hebben op het dak. Het merk Koala Creek kent meerdere varianten in daktenten en ik weet zeker dat één van deze uitvoeringen ook op jouw auto past.

Voor hoeveel personen is de daktent?

Ook dit is belangrijk bij je keuze voor de daktent. De Koala Creek 160L Teide Overlander is ruim, zeer ruim. Met een breedte van 160 centimeter en een lengte van 240 centimeter kun je hier goed in slapen met twee volwassenen en een klein hondje. Onze tijger (boomertje) gaat vaak mee en heeft een eigen huisje dat makkelijk achter in de Koala Creek kan staan. De Koala Creek Teide Overlander is een vouwdaktent, deze klap uit aan waardoor je veel ruimte hebt. De vouwdaktenten zijn over het algemeen de ruimste daktenten dus dat is goed om overweging te nemen als je ruimte nodig hebt. In de 160 breedte variant kun je met twee volwassenen en twee kleine kinderen prima slapen doordat je deze ook 240 centimeter lang is. Hiermee is deze Koala Creek ook een ideale gezinstent.

Keuze voor hardcover of Softshell

Ook dit hebben we overwogen, waarbij het ons opviel dat de hardcover daktenten kleiner waren. Dus minder binnenruimte en dat moment vonden we dat ruimte erg belangrijk was. We wilden immers onze tijger ook mee kunnen nemen en wel in een eigen huisje in de daktent. Waarbij ik wel moet aangeven dat een hardcover over het algemeen sneller is opgezet en is ingepakt. Maar onze Koala Creek was ook erg eenvoudig op te zetten en in te klappen. Zeker nadat we een beetje op elkaar waren ingespeeld en ieder zijn eigen taak had bij het opzetten en inklappen. Ik denk dat dit ongeveer een kwartiertje in beslag nam. Dus waar hebben we het over.

Soort reizen zijn mede bepalend voor keuze

Ja, waar ga je heen en hoe verloopt zo’n reis. Dit is wel belangrijk om in het achterhoofd te houden bij de aanschaf. Ga je kamperen op vaste campings, kleinschalig of wat groter en blijf je daar even staan dan is de Koala Creek Teide 160L Overlander een ideale daktent voor je. De ruimte is fantastisch, ook als het wat slechter weer is kun je hierin makkelijk verblijven. Zeker met een ondertent als je die erbij aanschaft. Ben je meer van expeditie reizen waar je veel rondtrekt dan komt de Koala Creek ook heel goed uit de bus. Zelf zijn we twee weken door Zuid Zweden getrokken waarbij we iedere dag verder trokken. Het gemak van opzetten en inklappen was een gewoonte die hoorde bij het reizen. Het enige waar we wel eens tegenaan liepen is dat we op een camperplaats wilde gaan staan waar we niet de ruimte hadden voor het uitvouwen van de daktent aan de zijde van de Jeep. Maar je kunt de Koala Creek ook zo plaatsen dat deze naar voren of naar achter kan uitklappen. Waardoor je zelfs een afdakje hebt om droog te staan aan de achterzijde van je auto. Dan heb je nog overlanding, waarbij je denk ik nog langer wegblijft. Op dit punt zijn wij nu aangekomen en hebben we de Koala Creek gedag gezegd. Niet omdat de daktent niet beviel, de Koala Creek is echt perfect. Nee omdat ik de daktent zelf wil kunnen opzetten en inklappen waarbij alles in de daktent kan blijven liggen. Ik kom hier later in een ander artikel nog wel op terug, nu blijf ik even bij de Koala Creek Teide Overlander.

Wat is het klimaat

Het klimaat is ook mede bepalend voor de keuze van je daktent. Is het er erg warm of juist koud. Bij een kouder en vaak ook natter klimaat wil je een daktent die stevig is en snel kan drogen als het weer even opknapt. Is het er erg warm dan wil je voldoende ventilatie mogelijkheden hebben. Ook hier scoort de Koala Creek 160L Teide Overlander wat ons betreft punten. De tent is zowel in koude als warme nachten ideaal. Tijdens onze winterkampeer trip hebben we een dieselheater buiten de Jeep gezet met een slang in de Koala Creek en het was lekker warm binnen. Tijdens onze roadtrip naar Italië, lekker warm, was het erg fijn grote ramen te hebben die allen lekker open konden blijven. Het insectengaas is donker en maakt dat je makkelijk naar buiten kijkt en minder snel naar binnen.

Goed advies is net zo belangrijk

Laat je vooral goed adviseren, afgestemd op jou/jullie situatie en reisplannen. Ik kan van harte Don van Dreamer daktenten aanbevelen. Hier hebben we naast alle andere bezochte daktent specialisten het beste advies gekregen. Waar alle voordelen, maar ook nadelen werden uitgelegd over de soorten en maten daktenten. Overweeg je ook een Koala Creek daktent, ga dan zeker naar Don zou ik zeggen.

Tweede leven van onze Koala Creek daktent

Eerst dacht ik erover om onze Koala Creek te verkopen en later bedacht ik mij deze te gaan verhuren zodat andere mensen de daktent kunnen ervaren alvorens er zelf één aan te schaffen. Maar het wordt nog leuker, ik ga onze Koala Creek 160l Teide Overlander op een natuurcamping in Frankrijk beschikbaar stellen voor verhuur op een hele gave kampeerplek. Hoe leuk is dat.