België
kamperen

Natuurlijk kamperen in België bij camping MAKA.

Heerlijk natuurlijk en avontuurlijk kamperen bij camping MAKA aan de Semois in de Belgische Ardennen. Camping MAKA is in mijn ogen een kleinschalige en gezellige natuurcamping waar je heerlijk kunt vertoeven. Je kunt er vissen, wandelen, mountainbiken, kanoën en een open vuurtje maken. Voor kinderen is er een tokkel over Semois waar veelvuldig gebruik van wordt gemaakt.

Natuurlijk kamperen op camping MAKA aan de Semois

Wat maakt MAKA zo uniek?

De camping ligt aan de Semois in een beschermd natuurgebied, er is voor ieder wat wils. Zo kun je volop actie beleven of genieten van de rust aan het stromende riviertje. Als je op het terras zit, waar je een heerlijk Belgisch biertje of andere versnapering kunt bestellen zit je in een panorama foto. Het uitzicht is prachtig, zo kijk je vanuit een luie stoel over de Semois met aan overkant de uitgestrekte oever en bomen. Zo kun je er vossen spotten en als je geluk hebt ook de bevers die hier leven. Klein Canada noemt men de camping ook wel.

Vaste camping plaatsen

Er zijn vaste camping plaatsen waar je een chalet kunt huren of blokhut, als je geen tent, caravan of camper hebt.  De vaste plaatsen zoals ik ze dan noem zijn ruim opgezet en staan op een wat hoger talud. Zo kijk je over de hele Semois uit.

Camper, caravan plaatsen

Aan de Semois gelegen heb je de camperplaatsen en caravan plaatsen die voorzien zijn van stroom. Voor deze plaatsen loopt een gravelpad naar de tentenweide. Als je het pad overstapt heb je nog een groenstrook met vuurplaatsen en picknicktafels voordat je de Semois instapt.

De tentenweide

Dan de tentenweide, een prachtig open veld direct aan de Semois gelegen. Hier mogen, ik geloof twaalf, kampeerders hun bivak opslaan. Veelal ronde tipi tenten, auto’s met daktenten en andere kampeer vormen. Centraal gelegen is er een vuurplaats waar je in de avond gezellig aan een kampvuur kan zitten. Verder is het toegestaan op de eigen kampeerplek een open vuur te maken. Mits je je aan de regels houd natuurlijk. Een fantastische plek al zeg ik het zelf, wij komen hier graag.

Lekker koken op openvuur op eigen kampeerplek op camping MAKA

Wildlife op MAKA

Zoals gezegd ligt de camping aan de Semois en aan de overzijde is de oever erg breed en wild begroeit. Een prachtige plek voor wilde dieren die je makkelijk vanaf je kampeerplek of terras kunt spotten. Zo hebben we al reeën gezien, vossen en bevers. De bevers zijn vaste bewoners als ik Guido en Nancy mag geloven. Ze zijn schuw maar in de avond komen ze de Semois in. Tijdens één van onze logeerpartijen op MAKA kwam de bever iedere avond rond 21:30 het water in, uren hebben we gekeken naar het voorbewegen en zelfs het spelen met stenen. Echt super gaaf om van zo dichtbij in het wild mee te maken.

Terras, bar en restaurantje

Belgische biertje op terras op camping MAKA

Veel campings hebben het maar weinig camping weten er een sfeer in neer te zetten die passend is bij het totaal plaatje. Camping MAKA voorziet in het totaalplaatje, als ik dit zo mag zeggen. Guido en Nancy doen er met hun team alles aan om de totaalbeleving optimaal te laten ervaren. Je kunt op het terras zoals eerder gezegd een lekker Belgische biertje bestellen met borrelhapjes en genieten van het schouwspel van de Semois en haar oevers. Er is een klein campingwinkeltje waar je wat kunt kopen, ook gave spullen voor meer avontuurlijk kamperen. En er is een klein soort restaurantje waar je kunt eten, waar je wel voor moet reserveren omdat de plekken beperkt zijn.

Honden toegestaan

Nu zul je na het zien van de bovenvermelde foto wellicht denken, is dat een hond? JA, dat is onze tijger en ze is voor iedereen bang. Maar o zo heerlijk vind ze het als we gaan kamperen en ze mag met ons mee. Overdag lekker mee wandelen en op een terrasje zitten en in de nacht kan ze makkelijk mee in de daktent waar madam prinsheerlijk slaapt. Het fijne van camping MAKA is dat honden zijn toegestaan, mits aangelijnd en dan heeft iedereen plezier omdat niemand er last van heeft.

Last but not least, Wildcamp spots

Wildcamp, semi-wildcamp spot als natuurlijk kamperen op camping MAKA in Belgische Ardennen

Dan, tot slot, moet ik dit wel zeggen. Want dan wil iedereen met een 4×4 en daktent hier naar toe ;-). Nee, even zonder dollen. Hou je van wildkamperen, semi-wildkamperen dan heeft camping MAKA twee prachtige wildkampeer plekken waar je alleen met een 4×4 kunt komen. Voorbij de tentenweide, waar je alle rust hebt.

Mijn conclusie

Hou jij van natuurlijk kamperen en wil je graag naar de Ardennen in Belgié, bezoek dan gerust camping MAKA. Ook ideaal op doortocht naar een volgende wildkampeer spot in Frankrijk en verder.